logo

009.jpg011.jpg007.jpg001.jpg006.jpg014.jpg013.jpg008.jpg003.jpg004.jpg002.jpg005.jpg012.jpg010.jpg

Welkom op de site van Havana Art International.

Havana Art was een galerie die zich richtte op het importeren van moderne kunst uit Cuba. Vanwege de enorme tegenstellingen in Cuba en de onderdrukking van de mensen aldaar zijn er tal van creatieve stromingen geëxcelleerd! Natuurlijk alom bekend is de muziek van bands zoals de Buena Vista Social Club om er één te noemen. Maar ook heel verrassend de beeldende kunst en met name de schilderkunst!

Op het voormalige golf resort van de Cubaanse elite liet President Baptista een centrum voor de kunst verrijzen. President Fidel Castro heeft dat zo gelaten en zelfs uitgebreid. Op het terrein van "Instituto Superior del Arte" staan nu gebouwen waar drama, muziek, dans en beeldende kunst gedoceerd wordt aan Cubaanse studenten maar ook internationale studenten vanuit de hele wereld.

Door de jaren heen hebben wij met Havana Art een flinke collectie opgebouwd die te groot is om in onze woning op te hangen of zelfs op te slaan. Daarom gaan wij de komende jaren schilderijen privé verkopen omdat Havana Art is opgehouden te bestaan vanwege emigratieplannen naar Spanje die ook zijn uitgevoerd! Het bedrijf mag dan zijn gestopt de passie is er niet minder door geworden en derhalve zal de collectie blijven veranderen!

Via deze site is het mogelijk om contact op te nemen voor een afspraak of meer informatie betreffende een bepaalde kunstenaar en/of schilderij.